woensdag 7 april 2021

Wie had dat in godsnaam verwacht? Zo’n piepklein virusje dat maandenlang, wat zeg ik langer dan een jaar, quasi alle openbaar leven wereldwijd zou stilleggen en over de menselijke agenda’s heen zou walsen.

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat corona ons, bewoners van de aarde, een straf signaal geeft. Stop er mee met de eigen behoeften en levensstijl boven wat de natuur nodig heeft te plaatsen. De mens heeft te lang de illusie geschapen dat we alleen maar te “pakken” hadden van de aarde.

Dat niet grote natuurrampen maar wel zo’n piepklein wezentje als een onzichtbaar virus ons zou kunnen vloeren, daar hadden we geen rekening meer mee gehouden. Zo’n onooglijk minuscuul iets dwingt de mens om naar zichzelf te kijken, naar zijn gedrag, handelingen, houding in het leven, gezondheid en levensstijl.

Zullen we door de pandemie eindelijk gaan beseffen dat we de natuur niet kunnen blijven manipuleren om zich aan onze wensen en gedrag aan te passen? Een dringende wake up call om voortaan harmonieuzer samen te werken met de natuur, de aarde die ons draagt?

Wij behoren tot de natuur, tot de aarde. In plaats van haar te gebruiken, te misbruiken dienen we haar te eren. Ze biedt ons zoveel troost, een wandeling kan wonderen doen voor mensen die een verdriet te verwerken hebben. Ze biedt ons een gratis geneesmiddel tegen depressie en eenzaamheid. Sla eens je armen rond een boomstam en leg je oor te luisteren, hij beroert je tot in je ziel.

Het is hoogtijd dat we een balans opmaken van wat we wel en niet nodig hebben in onze levens. Waar we voortaan wel onze energie op richten en waarop niet meer. Relaties waar we wel onze liefde kunnen inbrengen en die waar we beter afstand van nemen.

Ons nieuwe leven nà corona zal des te meer verrijkt worden, als we maar in harmonie met de natuur leren leven.

Toemaatje : Op woensdagochtend, de derde dag na Pasen, van op ons balkon terras getrokken:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten