zaterdag 11 februari 2012

Leven na de dood (Uitzending VRT Koppen XL van 7 februari)

In onze optredens zingen wij het nummer "Er is leven na de dood" van Freek De Jonge. Ook al is dat een grappig bedoeld nummer, wij zingen het - in een aangepaste versie- voor de boodschap die er achter steekt. En zie nu was er deze week die fascinerende uitzending op de VRT in Koppen XL met 4 getuigen van bijna- dood ervaringen en hun verder leven daarna! Spijtig dat de journalist de neuroloog niet ondervraagd heeft over de drastische verandering in het leven van al deze getuigen nĂ  de intense ervaring. Ze leiden blijkbaar alle 4 een warmer en vooral liefdevoller leven met ook een job in die richting. Het harde zakenleven is niet meer voor hen.
Vooral dat vind ik fascinerend en ik had graag geweten wat de neuroloog daarop te antwoorden had. Als hij datzelfde effect met een operatie kan bereiken: begin er dan maar aan zou ik zeggen. Onze samenleving heeft het nodig!


Voor de uitzending op de VRT van Koppen XL: klik hier

Naar aanleiding van die reportage stuurde iemand me dit ongelofelijk interview door: klik hier (eventjes wachten tot de publiciteit gepasseerd is)
De Amerikaanse stijl van de interviewster moet je er wel bijnemen, maar echt een aanrader om op een rustig moment te bekijken van begin tot het einde !

Diezelfde getuige in bovenvermeld interview, met name Anita Moorjani, wordt ook in Wikipedia vermeld in hun uitleg over bijna dood ervaringen, als een van de meest verregaande cases ; klik hier 
Citaat van Wikipedia over haar: 
Anita Moorjani, an ethnic Indian woman from Hong Kong, experienced a truly remarkable NDE which has been documented on the Near Death Experience Research Foundation (NDERF) website as one of the most exceptional accounts on their archives. She had end-stage cancer and on February 2, 2006, doctors told her family that she only had a few hours to live. Following her NDE, Anita experienced a remarkable total recovery of her health.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten