maandag 16 januari 2012

Waar zijn we mee bezig?

 Ik heb zopas (warm aangekleed maar met de zonnewarmte op mijn gezicht) buiten mijn intro-teksten voor ons volgend optreden voorbereid. Tja, met een beetje creativiteit zijn alle redenen goed om zoveel mogelijk dingen buiten te doen als het zo'n stralend weer is, ook in de winter! En deze morgen hadden we hier een repetitie binnen maar waarbij ik zoveel mogelijk op een zonnige plaats achter het glas ging staan. Dan gaat het zingen dubbel zo goed, ja toch!
Maar ik geniet in het bijzonder nog na van een heel speciaal optreden vorige week voor de verjaardag van Ilse, onze grootste fan. Ze is een jonge vrouw van 40 jaar die door een verlamming aan beide benen in een rolstoel zit en ook last heeft van een spierziekte. Op een jaar tijd verloor ze bovendien haar vader aan kanker en haar moeder is al sinds een paar jaar op relatief jonge leeftijd zwaar dementerend geworden.
En toch heeft Ilse zich daar allemaal doorheen geknokt. Nu is ze blij in de leefgroep in Meerhout waar ze ondertussen ruim een jaar woont.
Ilse kent de teksten van al onze eigen nummers van buiten (geleerd van vele keren naar onze CD's te luisteren en ja ze heeft al onze CD's, onmiddelijk bij het uitkomen ervan, gekocht!). En buiten Andy & Di kiest ze voor kwalitatieve kleinkunstnummers.
Natuurlijk doe je voor zo'n fan extra je best. Ze had voor haar 40ste verjaardag een 100 tal vrienden en familie uitgenodigd. Ze vroeg om tijdens het optreden heel wat van onze eigen nummers te brengen en niet zoveel covers dan dat we normaal doen. Nu als je niet zo bekend bent in Vlaanderen dan doet dat ongelofelijk veel deugd.
Want als je geen BV bent dan moet je echt elke keer  je publiek veroveren, voel je vaak ook een aarzeling bij de boeking (zo van: die zullen toch wel goed zijn hé want ik ken die niet echt) en kom je niet weg met een "mindere dag".
En doordat de media het de laatste tijd in het nieuws steeds weer over "crisis hier " en "crisis daar" hebben, krijgen we dit jaar veel minder boekingen binnen dan pakweg 2 jaar geleden...Ook onze vrienden muzikanten voelen dat trouwens. De Vlaamse organisaties waar wij voor optreden, nemen in crisistijden nog minder risico's dan anders en ze zijn sowieso, in vergelijking met de Nederlanders, al veel voorzichtiger met het boeken van artiesten. Eigenlijk worden wij vooral geboekt via mensen die ons ergens anders al bezig gezien hebben...
Gelukkig hebben we heel wat ander activiteiten op ons bord:
1. Andy is begonnen met de opnames van een Kerst-CD voor eind 2012,waar ook ik uiteraard op zing. Want de kerstperiode is voor onze de drukste tijd van het jaar en op heel wat plaatsen vraagt men ons dan naar een kerst CD. Dit project gaat minstens een vol jaar duren (indien dit jaar niet klaar dan wordt het dus Kerst 2013) omdat Andy echt originele arrangementen wil uitwerken en omdat hij ook nieuw werk er tussen wil voegen...We zijn nu bezig met het eerste nummer en het is echt veel belovend, ook al zeg ik het zelf. Mijn hart wordt er helemaal warm van als ik al onze stemmen (ik moet elke stemhoogte minsten 3 maal inzingen en Andy doet dat dan voor de mannenstemmen) en de eerste muzikale arrangementen van Andy hoor!
2. Daarbuiten doe ik zelf heel wat vrijwilligerswerk, ruime interesses, eigen projecten met mensen op private basis, advieswerk enzovoort. Ik zou dit jaar ook wat meer willen schrijven... Wat juist (een verhaal, een show voor op het podium, een boek ???) dat weet ik nog niet maar ik ben nogal vlot met de pen dus dat kriebelt toch wel...
3. Om uiteraard van onze grote tuin te zwijgen, en ook in ons huis doen we alles zelf ...
Maar dit jaar zullen we dus wel extra ons best moeten doen om optredens uit te lokken : we overwegen nu van een online databank met adressen van allerlei organisaties aan te kopen daarvoor. Ook al is dat allemaal duur en ben je lang niet zeker dat iemand je ook effectief boekt voor zijn organisatie.
Hoe dan ook, alle tips/suggesties/ en uiteraard boekingen zijn welkom dit jaar!!! Laat maar komen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten