vrijdag 18 oktober 2013

Lang geleden dat ik nog iets van me liet horen....

God wat is het lang geleden dat ik nog iets in dit dagboek neerpende. Maar ja, ondertussen in september even op reis geweest, met onze caravan in Normandië en nu bezig om, o.a., de happening voor niet minder dan 750 senioren hier in Rotselaar, op hun jaarlijks groot feest op vrijdag 15 november voor te bereiden. Dit te samen met de Harmonie Rotselaers Ware Vrienden.
We lanceren er onze In Flanders Fields Film  en het samen zingen met de Harmonie belooft! De gemeente had ons in april op een happening van de Harmonie zelf bezig gezien, en hun beslissing om ons te vragen voor het seniorenfeest was snel in kannen en kruiken.  Een hele eer want normaal gezien treden daar namen uit de showbizz op. 

Maar dus bijzondere herinneringen aan ons caravantripje in september. Mosselen gegeten die we zelf, bij volle maan, geplukt hebben op de befaamde Normandy War Beaches! Lange fietstochten en dito wandelingen gemaakt, de belangrijkste oorlogssites bezocht en dat raakt echt wel. Als je bvb. ziet in welke levensomstandigheden die jongens van nauwelijks 17 jaar in ijskoude donkere bunkers onder de grond moesten leven, om van de rijenlange war cemeteries nog te zwijgen..

Ik zweer bij ons caravanneke om zo'n trip te maken. Velen lachen er mee als ze de Hollanders zich op hun zuiderse trektocht als slakken zien verplaatsen maar ze kennen de vele voordelen niet.
Je ligt te slapen in je eigen "huisje" en dat is echt goud waard. Want iedereen kent wel de pijnlijke herinneringen aan de slapeloze nachten als je voor het eerst ergens in een vreemd bed slaapt. In je caravan lig je in je vertrouwd bed met je eigen beddengoed. Je kan lekker kokkerellen, je weet dan ook wat er in de kookpot gaat en op vakantie kan je er juist rustig de tijd voor nemen om er een echt feest van te maken. Je leeft buiten (ja wij hebben geen druppel regen gezien) en vooral: wij konden de zee dag en nacht als het ware "voelen". Dichter te midden van de natuur, en toch het nodige comfort hebben, nee dichter kan je echt niet geraken.
Niets smaakte ooit zo lekker als die zelf geplukte mosselen van bij de volle maan. Een dame uit de streek vertelde ons immers dat enkel de volle maan de "marées" de zee dieper doet teruglopen bij laag tij en dat je daarom juist dan de lekkerste mosselen kan plukken. Een andere dame gaf ons tijdens de pluktocht ook een prachtige gelukskei van het strand cadeau...
Nee, we hebben er echt geleefd als God in Frankrijk!

1 opmerking: