vrijdag 4 mei 2012

De media, o die media toch...

Ik ben geen politieke De Wever fan en besef goed dat hij door het programma de slimste mens echt bekend en populair geraakt is in Vlaanderen.
Maar in de mediazaak "Jos Ghysen" heeft hij wel gelijk. Het gaat niet op om zo maar in een druk bekeken programma om het even wie met naam en toenaam te beschuldigen van ernstige feiten, zonder dat die persoon de kans heeft om zich te verdedigen.. Trouwens voor dat soort zaken zijn er andere kanalen om dat aan te kaarten in onze rechtstaat. En om persoonlijke vetes uit te vechten in de media...dat zegt meer over de persoon die ze absoluut via dat kanaal wil uitvechten. Trouwens in een debat vol "ruzietaal" is er niemand de winnaar. Dat beseffen de meeste mensen in het publiek wel degelijk...
De media zouden uiterst voorzichtig moeten omspringen met beschuldigingen want iemand is rap gekraakt voor de rest van zijn/ haar leven en daarbij worden dan ook nog eens onschuldige gezinsleden mee door de modder gesleurd!
Het is aan ons, kijkers en lezers, om deze werkwijzen niet meer te pikken en desnoods massaal aan te klagen...Maar ja; we kijken en lezen o zo graag roddel over andermans leven...Drama trekt aan gelijk een bepaald soort vliegen dat massaal op uitwerpselen jumpt...Zit het diep in ons gebakken? Of kunnen we er iets aan doen?
Oma's wijze raad is alweer van toepassing: "'t Is goed om 's avonds in eigen hart te kijken en te zien of ik niemand heb kwaad gedaan"... of toch zoiets in die zin...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten