maandag 5 september 2011

O die buitenoptredens toch, nee, geef ons een zaal aub!

Voor het eerst in onze "muzikale carrière" van 16 jaar werd er een optreden totaal afgeblazen. We zouden gisteren aan het Kasteel van Horst in Holsbeek voor het goede doel zingen, te samen met vele andere acts. De dag voordien het degelijke podium gemonsterd, een glaasje gedronken met de organisator op het zonovergoten terras...
Maar een zwaar onweer de nacht daarop transformeerde de wei voor het podium in een sompige moerasachtige brij en wat verder lagen boomkruinen en heel der stukken stammen kriskras verspreid.
Het dansgroepje dat na ons zou komen trok nog vol goeie moed het water af van het podium.
Maar nee het heeft niet mogen zijn. Ook wij voelen de gevolgen van Pukkelpop voor de andere festivals en festivallekes. Men is veel voorzichtiger geworden en last dus sneller af. Ook al is er dan sprake van een financiële kater want ja, de geluidsfirma en hier voor dit festivalleke al die goedgevulde picnick zakjes  moet de organisator hoedanook ophoesten...

Maar, eerlijk toegegeven, Andy & Di houden niet echt van buitenoptredens. Zelfs als er een prima podium en dergelijke is. Om van het onvoorspelbare weer zelfs te zwijgen, een echte band, een contact, een heen en weer gaan  met het publiek krijg je niet, terwijl net dat onze sterkte is in de zalen.
Bovendien kan je nooit je zalenshow brengen.
In ons geval zou het daar in Horst maar een superkort vleugje “Andy & Di singing and singing along ” geweest zijn. Terwijl onze gangbare podiumshow in zalen naast de zang een flinke portie cabaret, humor en inspirerende vertellingen tussendoor voorschotelt. Vaak met een boodschap achter de dingen gestoken. Licht, luchtig, zinvol, verrassend, fris, diepgaand, dingen om over na te denken, plezant, exciting, climax, verbinden via samenzang in groep: het zit er allemaal in. In zalen gebruiken we daarbij ook beeldmateriaal op het groot scherm tijdens sommige eigen nummers, omdat beelden vaak sterker spreken dan louter woorden, zelfs als die gezongen worden.
En zeker nu Andy zich uitleeft op ons Youtubekanaal hebben we mooi beeldmateriaal bij vele van de eigen songs.
Ik weet het, het publiek houdt van buiten in een zacht zonnetje te zitten enzovoort, maar geef ons maar een goede zaal met een mooi podium en alles er op en er aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten