zaterdag 10 maart 2012

Bedenkingen na een Vrouwendag....

Ik begrijp heus wel dat de media op vrouwendag  de vrouw centraal stellen.
Maar waarom worden wij, al die andere vrouwen , daarbij als het ware “verplicht” om op te kijken naar een aantal “straffe madammen” die het gemaakt hebben in de maatschappij?
Zijn we dan echt zeker dat deze madammen werkelijk “straf” zijn in het leven? Hebben we enig idee hoe ze in hun persoonlijke leven zijn? Moeten we hen wel echt op een sokkel zetten en aanbidden, bewieroken, aanroepen tot inspiratie, verheerlijken???
Moeten we ze überhaupt tot voorbeeld nemen? Hoe kunnen we dat als we er geen flauw idee van hebben wie ze echt als mens zijn in deze “imago-wereld”.
Ik heb alvast een hele serie vragen aan hen, maar of ze daar echt eerlijk op willen antwoorden, dat is een andere vraag. Ik zou ze doodeerlijk in hun ziel willen laten kijken en dan vertellen aan de wereld hoe ze echt in mekaar zitten. En wie weet zitten er dan verrassingen tussen?

Ondertussen krijgen wij, gewone stervelingen het gevoel dat we zo maar wat aan het aanmodderen zijn want, wij zijn niet “straf”genoeg. Wij hebben geen machtige topjob. Of wij leiden geen “Moeder Theresa” leven.           
Maar wie weet, spelen we meer dan wie ook de echte rol van de vrouw in deze samenleving, als tegengewicht voor de concurrentiële rat-race die het o zo vaak is daar op weg naar de top. En die top blijft hoe dan ook bangelijk eng op één punt uitkomen.

Doordat wij rustig afstand kunnen nemen en het niet verplicht zijn aan onze “straffe” status zijn wij misschien zelfs, ten volle vrouw of beter nog mens in deze “wees- een- supervrouw- om- een- plaats- te- veroveren- tussen- die- machtige- mannen” samenleving.

En voor de mannen geldt eigenlijk hetzelfde: het “als je het niet gemaakt hebt dan ben je maar wat slapjes bezig”gevoel wordt je langs alle kanten aangesmeerd…
Vele mannen en vrouwen trappen daarom maar mee in die ratrace in de jacht om bewierookt te worden door de anderen. En wat daarna???Hoe is het vertoeven op die sokkel waar maar 2 voeten op vastgespijkerd kunnen staan? Kan je je nog vrij naar links en rechts bewegen? Kan je daar nog dansen in volle vrijheid en je deel van het geheel, van die prachtige natuur/planeet voelen??? Kan je je veroorloven je masker af te nemen en vrij tonen welke mens daar echt onder zit???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten